Ή τον αγαπάς ή τον μισείς. Όπως και να έχει ο χειμώνας έρχεται. Αυτές οι ηλιόλουστες διαδρομές με το παράθυρο κατεβασμένο και το ραδιόφωνο να παίζει την αγαπημενη σας μουσική έχουν φύγει για τώρα. Το άνοιγμα του καλοριφέρα, η τοποθέτηση αντιψυκτικού  και η αναμονή να καθαρίσει το παρπμπρίζ μας αρχίζει σιγα σιγά να γίνεται ρουτινά.

Αλλά! Υπάρχει ακόμη χρόνος για να ετοιμάσετε το αυτοκίνητό για τον φετινό χειμώνα. Εδώ είναι ο εύχρηστος οδηγός μας για να σας προετοιμάσει για το κρύο!

ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ (ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΧΙΟΝΙΖΕΙ!)

Δεν είναι μόνο το χιόνι που προκαλεί ατυχήματα το χειμώνα, οι υγρές και παγωμένες επιφάνειες μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνες. Εάν το πέλμα του ελαστικού σας φαίνεται χαμηλό ή υπάρχει προφανής ζημιά, κάντε δώρο στον εαυτό σας ένα νέο σέτ ελαστικών ή  τουλάχιστον, αντικαταστήστε τα ελαστικά που έχουν κακό πέλμα.

Δεν υπάρχει χειρότερη στιγμή να πάθετε λάστιχο όταν έξω έχει σκοτάδι, κρύο και βροχή, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε για να κάνετε επισκευές. Βεβαιωθείτε ότι έχετε και ξέρετε πώς να χρησιμοποιήσετε τον εφεδρικό σας τροχό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης! Είναι εξίσου σημαντικό να έχετε οδική βοήθεια για εκείνες τις εργασίες που δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε!

ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΟΧΗΜΑ;
Βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη πριν έρθουν τα κρύα και αν είναι παλιά, ίσως θα πρέπει να εξετάσετε την αγορά μια νέας. Είναι σχετικά φτηνές και μπορούν να εγκατασταθούν αρκετά γρήγορα!

ΓΕΜΙΣΤΕ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΩΝ ΣΑΣ!
Ανάλογα με το πού φυλάτε το αυτοκίνητό σας όλη τη νύχτα και τον τόπο κατοικίας σας, οι ανάγκες σας ποικίλλουν. Θα συνιστούσαμε  να επιλέξετε ενα καθαριστικό που θα λειτουργεί σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Για τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, θα προτείναμε να πάρετε ενα καθαριστικό που μπορεί να αντιμετωπίσει τη χαμηλότερη θερμοκρασία που μπορείτε να βρείτε. Ωστόσο, εξαρτώμενα από τις καιρικές συνθήκες, μπορείτε πάντα να το αραιώσετε εάν ο καιρός δεν είναι τόσο κρύος όσο αναμενόταν.

ΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ!
Σκέφτεστε να τα αφήσετε ακάλυπτα; Μέχρι να έρθει άνοιξη, θα έχουν σκουριάσει και θα είναι Πολύ Αργά!  Η προηγμένη φόρμουλα επιδιόρθωσης χρώματος της Dr. ColourChip  Όχι μονο αφαιρεί αυτά τα άσχημα σημάδια (Chips) αλλά επίσης προστατεύει το όχημα σας και αποτρέπει την επισκευή  μακροπρόθεσμων δαπανηρών ζημιών.

ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ
Υπάρχει περίπτωση να κατεβείτε ένα πρωί και το αυτοκίνητό σας να είναι καλυμμένο με χιόνι. Μην κάνετε υπερβολική χρήση της ξύστρας πάγου! Πάρτε ένα μαλακό πινέλο για να βγάλετε πρώτα το χιόνι! Όταν έπειτα απομακρύνετε και τον  πάγο, αφήστε το αντι-παγοποιητικό να κάνει τη δουλειά του! Οι σκληρές πλαστικές ξύστρες μπορούν να γρατσουνίσουν το χρώμα και το γυαλί και να προκαλέσουν περισσότερες ζημιές.

ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ…
Πριν ξεκινήσετε το χειμώνα, βεβαιωθείτε ότι το όχημά σας έχει μερικά από αυτά τα χρήσιμα αντικείμενα στηο πορτ-μπαγκάζ σας! Πάρτε μια ξύστρα πάγου και ενα αντιψυκτικό. Εξοπλείστε το αυτοκίνητό σας με μια λάμπα, φτυάρι χιονιού (ιδιως για περιοχές με συχνή χιονόπτωση), φορτιστή/έκκινητή μπαταρίας, ένα ζεστό μπουφάν και υποδήματα! Βεβαιωθείτε επίσης ότι έχετε το προειδοποιητικό τρίγωνο σήμα σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης … και μην ξεχάσετε και τα γυαλιά ηλίου για τις ηλιόλουστες στιγμές!

Για περισσότερες πληροφορίες και για να είστε παντα ενημερωμενοι ! Ακολουθήστε μας στο Facebook,  Instagram & LinkedIn.

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ